Minister loobus kriitika tõttu ametiautost?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Karli Saul / SCANPIX

Poliitringkondades ringleb jutt, kuidas väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling soovis endale uueks ametiautoks linnamaasturit Subaru Forester, mille leidmiseks korraldati ka riigihange. Hiljem olla ministrile meeldima hakanud aga BMW X5, mida ta kinnitamata andmetel oli ministeeriumilt nõudnud. Postimehe küsimuste peale minister üllatuslikult hoopis loobus ametiautost.

Riigihanke registrist selgub, et majandusministeerium on tõesti otsinud suurt keskklassi sõiduautot, mille väljalaskeaasta on 2013 või 2014.

Siiani kasutas minister Sulling ametiautona rendiautot BMW'd, mis kuulduste kohaselt hakkas talle nii meeldima, et ta soovis hoopis BMWd ametiautoks, kuigi hange esimese valiku leidmiseks oli juba käimas. Ministri kiired meelemuutused ja pretensioonikad valikud tekitasid ministeeriumis ja ka poliitringkondades suurt hämmingut, mistõttu hakkas ka Postimees antud teema kohta küsimusi esitama.

Minister Sullingult ei õnnestunud Postimehel kommentaare saada.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Martin Miido kinnitas täna hommikul kell 10:21 Postimehele, et ministrile ametiauto leidmiseks hange tõesti välja kuulutati. Kell 11:00 kinnitas juba Miido, et antud hankel leitav auto läheb ministri asemel hoopis ministeeriumi kantsleri käsutusse ja õhtul kell 16:34 teatas Miido üllatuslikult, et ametiauto hankest on üldse loobutud.

«Esimesel kahel kuul kasutas minister Sulling isiklikku sõiduautot, seejärel oli tal võimalus kasutada renditud ametiautot koos autojuhiga, kuid pärast kuu aja möödumist leidis minister siiski, et ei pea ametiautot oma tööülesannete täitmiseks vajalikuks,» selgitas Miido.

Viimased kuu aega oli Sullingule kasutusele antud sõiduauto BMW 520d koos autojuhiga, millest Sulling nüüd samuti loobub.

Miido kinnitas, et kuna ühe ministri asemel alustas ministeeriumis tööd kaks ministrit ning peagi selgus ka kantsleri vahetus, siis tehti hange ametiauto leidmiseks. «Seoses minister Sullingu otsusega loobuda ametiautost ning asjaolu, et lahkuval kantsleril on uues ministeeriumis ametiauto juba olemas, otsustas ministeerium loobuda uue auto hankest,» lisas ta.

Sulling jätkab edaspidi ametisõite ministeeriumi kinnitusel oma isikliku sõiduautoga Toyota Corolla Verso (2006).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles