Mikser ei pea õigeks TTV ajakirjanikele kehtestatud keeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser.
Kaitseminister Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser ei pea õigeks valitsuse kommunikatsioonibüroo otsust, millega keelati Tallinna TV (TTV) ajakirjanikel osaleda valitsuse pressikonverentsidel.

Mikser ütles BNS-ile, et Eesti valitsus on kõigi Eesti inimeste valitsus, mistahes erakonda need inimesed valimistel eelistavad ja kus iganes Eesti piirkonnas nad elavad. «Seetõttu on põhjendatud, et Eesti uudistekanalitel ja uudiseid edastavatel väljaannetel on juurdepääs informatsioonile, mis inimesi mõjutab,» sõnas SDE esimees. «Kui me jätame mõne meediakanali infosulgu, siis tegelikult me ei karista mitte niivõrd seda kanalit või tema omanikke, vaid eelkõige jätame infost ilma inimesed, kes kanalit jälgivad.»

«Kuigi ma ei pea õigeks, et Tallinn peab üleval kulukat erakondlikult kallutatud propagandaaparaati, ei arva ma ka seda, et Tallinna TV vaatajad peaksid oma meediaeelistuste tõttu jääma ilma infost, mis neid kui Eesti riigi kodanikke võib puudutada,» ütles Mikser.

Ta toonitas, et inimestel peab olema vabadus valida erinevate meediakanalite vahel. «Peame lihtsalt teadvustama, et kõik kanalid ei pinguta tasakaalustatud uudiste edastamiseks,» sõnas Mikser.

Kaks nädalat tagasi ei lubatud Tallinna TV ajakirjanikul külastada iganeljapäevast valitsuse pressikonverentsi põhjendusega, et Tallinna TV-l puudub selleks vajalik akrediteering. Peaminister Taavi Rõivas ütles neljapäeval sotsiaalvõrgustikus Twitter, et «Kõik ajakirjandusväljaanded on valitsuse pressikonverentsile oodatud. Tallinna TV ajakirjanduseks nimetamine oleks ajakirjanduse solvamine.»

Tallinna TV annab valitsuse kommunikatsioonibüroo otsuse tõenäoliselt kohtule arutada. «Väga suure tõenäosusega annab Tallinna TV asja arutada kohtule, sest keeld Tallinna TV ajakirjanikele osa võtta valitsuse pressikonverentsist ei võimalda täita tehnilise järelevalve ameti poolt TTV-le omistatud tegevusloas esitatud nõudeid,» ütles TTV juhatuse liige Toomas Lepp.

Valitsuse pressikonverentsidele on püsiakrediteering uudisteagentuuril BNS, Eesti Rahvusringhäälingul, Postimehel, Eesti Päevalehel, Äripäeval, Õhtulehel, Delfil, Kanal 2-l, TV3-l, venekeelsel telekanalil PBK ja Raadio Kukul. Kõik teised peavad pressikonverentsil osalemise soovist andma eelnevalt teada valitsuse kommunikatsioonibüroole ja saama sellekohase kinnituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles