Rumm: Eesti eesmärk on saada Eesti Euroopa rahast maksimaalne kasu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit.
Euroopa Liit. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm ütles, et kui eelmise eelarvestrateegia perioodi jooksul Eesti n-ö tulistas Euroopa Liidu raha valangutega laiali, siis nüüd on eesmärk tulistada võimalikult täpselt kõige tähtsamate sihtmärkide pihta.

Euroopa Komisjon kiitis täna heaks Eesti euroraha kasutamise strateegia, Eesti saab järgmisel eelarveperioodil 4,4 miljardit eurot, millest kolmandik läheb inimeste arendamisse ja heaolu tõstmisesse, teine kolmandik suunatakse teaduse ja ettevõtluse arendamiseks, vahendas ERR Uudised.

Hannes Rumm selgitas «Aktuaalses kaameras» antud intervjuus, et Euroopa Komisjoni hinnangul on Eesti oma plaanid hästi ettevalmistanud, sest Eesti on esimese kümne riigi seas, kes suutis plaani kokku leppida.

Eesti strateegia euroraha kulutamisel on muutunud, Rumm selgitas, et osalt tuleneb see sellest, et mõni asi on Eestis lihtsalt valmis saanud.

«Kui eelmisel seitsmel aastal kulutas eesti 450 miljonit eurot selleks, et teha korda veemajandus - kõigis vähegi suuremates asulates tehti selle raha eest korda kanalisatsioon ja majja tuli puhas vesi -, siis nüüd pole raha sinna mõtet panna, aga teisalt on nii Eesti kui Euroopa Komisjoni huvi see, et raha kasutatakse rohkem inimeste arendamiseks, mitte niivõrd suurte infrastruktuuriettevõtete tegemiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles