USA külmutab Ukraina separatistide liidrite varad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete tank Janakijevo linna lähistel autoteel.
Venemeelsete tank Janakijevo linna lähistel autoteel. Foto: SCANPIX

USA kehtestas Ida-Ukraina separatistide vastu sanktsioonid, mille hulka kuulub seitsme venemeelsete juhi varade külmutamine.
 

Eile teatas USA rahandusminister, et musta nimekirja pandud seitsme juhi hulka kuuluvad Ukraina idaosa separatistide isehakanud linnapead, kubernerid ja valitsusjuhid. Nende varad USAs külmutatakse ja USA firmad ei tohi nendega enam äri ajada, edastab BBC.

USA ametnikud teatasid ka, et kaalutakse teravaid sanktsioone Venemaa kaitse-, finants- ja kõrgtehnoloogiasektori suhtes.

Valge Maja teatel jõudsid USA, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrid kokkuleppele uutes Venemaa vastastes sanktsioonides, mis rakendatakse pingete eskaleerumise korral Ukraina kaguosas.

«Nad leppisid kokku, et kui Venemaa ei astu viivitamatult samme olukorra deeskaleerimiseks Ida-Ukrainas, siis koordineerivad Ühendriigid ja Euroopa Liit täiendavaid meetmeid, et Venemaa maksaks selle eest veelgi kõrgemat hinda,» seisab Valge Maja avalduses.

Selles märgitakse, et kokkulepe saavutati USA presidendi Barack Obama telefonivestlustes Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'i ja Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Kolme riigi liidrid toetasid Ukraina presidendi Petro Porošenko välja kuulutatud ajutist relvarahu ja nõuti Vene vägede lahkumist Ukraina piirilt. Nii Venemaa kui Ukraina niinimetatud venemeelsed separatistid on Ukraina valitsuse välja kuulutatud ühepoolse relvarahu hukka mõistnud. Relvarahu on president Petro Porošenko rahuplaani esimene samm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles