Saksamaa asekantsler: Euroopa sotsiaaldemokraadid toetavad Junckerit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker Foto: SCANPIX

Saksamaa asekantsler Sigmar Gabriel ütles, et Euroopa juhtivate riikide sotsiaaldemokraadid toetavad Euroopa Komisjoni presidendina endist Luksemburgi konservatiivset peaministrit Jean-Claude Junckerit.

Sotsiaaldemokraatide juhid kohtusid täna Pariisis, vahendas ERR Uudised Reutersit.

«Sotsiaaldemokraadid olid ühel meelel, et Euroopa Rahvapartei võitis Euroopa Parlamendi valimised ning Jean-Claude Juncker peaks saama Euroopa Komisjoni presidendiks, kuid me eeldame, et sotsiaaldemokraadid saavad teisi kõrgeid kohti Euroopa Liidus,» rääkis Gabriel ajakirjanikele.

«Martin Schulz sai meie kõigi toetuse Euroopa Parlamendi juhi kandidaadina,» lisas ta Saksamaa sotsiaaldemokraadi kohta, kes hoiab ka praegu europarlamendi juhi kohta, kuid on nimetatud komisjoni presidendikandidaadiks.

Junckeri kandidatuuri vastu võitleb Suurbritannia peaminister David Cameron, kelle hinnangul ei ole Juncker piisavalt reformimeelne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles