Sinimustvalge võib sügisel riigikogu saali jõuda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lõpuks on on asjad liikuma hakanud ja sügisistungjärgul on lootust, et Eesti lipp leiab istungisaalis alalise koha, lausus riigikogu liige Kalev Lillo, kes varsti juba aasta seisnud selle eest, et parlamendisaalis oleks alaliselt meie riigilipp.

«Riigikogu juhatus arutas asja aprillis ja otsustas moodustada töörühma, kuhu igas fraktsioonist kuulub kuni kaks inimest. Vaatamata pingsale jaanipäevaeelsele istungigraafikule, saime selle rühmaga ka korraks maha istuda ja teha sisulisi otsuseid,» ütles Lillo.

«Kõik osalejad olid seda meelt, et lipp peab riigikogu saalis leidma väärika koha,» rõõmustas Lillo.

Töörühm leppis kokku, et riigikogu kantselei võtab erinevatelt arhitektuuribüroodelt visandeid ja nende vahel saab juba augustiks valikut tegema hakata. Lõpliku valiku peab kinnitama juhatus ning kui valik tehtud, saaks riigilipp endale koha istungisaalis.

Eesti lipu senisest laiema kasutamise eest seisev parlamendisaadik tuletas ühtlasi kõigile meelde, et 23. ja 24. juuni – võidupüha ja jaanipäev, on lipupäevad ja jaaniööl lippu ei langetata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles