Viljandimaal tegi joobes mees politseile valeväljakutse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna kella 15 ajal helistas hädaabinumbril 110 mees, kes väitis, et teda on metsas jõhkralt pekstud ja ta ei tea oma asukohta, abivajajat otsima läinud politseinikud selgitasid välja, et tegemist oli joobes mehe valeväljakutsega. 

Politsei tegi kindlaks, et hädaabikõne tuli Viljandimaalt, kus asus helistaja lähedase talumaja, teatas PPA pressiesindaja.

Sündmuskohale reageerinud politseinikud vestlesid kohalike elanikega, kes olid meest ringi liikumas näinud. Kella 15.50 ajal saadi helistanuga uuesti kontakti ning ta tunnistas, et tegu oli valeväljakutsega. Politsei leidis mehe lähedal asuvast heinaküünist. Ta viidi esmalt tervisekontrolli ning sealt edasi kainenema.  

Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk ütles, et tahtliku valeväljakutse tegija võib võtta samal ajal tõeliselt abi vajanud inimeselt võimaluse seda kiirelt saada. „Inimese otsimisse, eriti kui teate sisu viitab eluohtlikule seisundile, panustab politsei rohkelt jõudu. Samal ajal, kui politsei on valeväljakutsega hõivatud, võib aga abi oodata keegi, kes seda päriselt vajab,“ selgitas Virk. 

Tahtliku valeväljakutse tegijat võib karistada kuni 1500eurose rahatrahvi või 30päevase arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles