Politsei näitab oma jaanilaupäeva tööd Facebookis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki. Foto: SCANPIX

Homsest hommikust kuni jaanipäeva hommikuni postitab Politsei- ja Piirivalveamet oma Facebooki seinale infot numbrile 110 tulnud väljakutsete kohta.

Infot väljakutsete kohta postitab politsei tunnise viivitusega ning suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus ning mitte kahjustada võimalikke menetlusi, teatas PPA pressiesindaja.

Näiteks annab politsei osalisi või aadressi täpsustamata teada, et sai väljakutse Tallinna kesklinna, kus kakeldakse.

Keskmiselt laekub numbrile 110 ühe ööpäeva jooksul üle Eesti umbes 1500 telefonikõnet, millest politseinike reageerimistnõuab ligi kolmandik. Lakooniline info nende kohta postitakse Facebooki 24 tunni vältel alates esmaspäeva hommikul kella 8.

Korrakaitsepolitsei juht Joosep Kaasik märkis, et sotsiaalmeedia vahendusel politseitöö tutvustamine on mitmetes riikides kanda kinnitanud traditsioon, mis annab inimestele hea ülevaate, millega politsei igapäevaselt tegeleb. «Anname selle ettevõtmisega inimestele võimaluse heita pilgu Eesti elu probleemidele, mille lahendamisel politsei abi vajatakse. Usun, et jaanipäeva hommikul Facebookis avanev pilt annab mõtteainest meile kõigile, sest väljakutsete arv, mille otsene või kaudne põhjus on liigne alkohol, tuleb senisele kogemusele tuginedes üsna suur,» ütles Kaasik.

Eelmise aasta 1. novembril postitas politsei infot Tallinnas ja Harjumaal saadud väljakutsetest Põhja prefektuuri Facebooki lehele.

Politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehte saavad lugeda ka need inimesed, kellel pole portaalis kontot. Politsei lehe leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles