Gruusia: Vene väed lahkuvad Gorist ja Zugdidist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väeüksused Lõuna-Osseetias.
Vene väeüksused Lõuna-Osseetias. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia valitsusametnik kinnitas, et Vene väeüksused on alustanud vägede väljaviimist strateegiliselt olulisest Gori linnast ja Abhaasia piiri lähedal asuvast Zugdidist.


«Venemaa kindral Vjatšeslav Borisov ütles mulle, et venelased lahkuvad Gorist täna kella 17.00 [Eesti kellaaja järgi kell 16.00] ja kell 20.00 [Eesti kellaaja järgi kell 19.00] jõuavad nad Java linna Lõuna-Osseetias,» ütles Rahvusliku Julgeoleku Nõukogu esimees Alexander Lomaia AFP-le.

«Ma võin kinnitada, et venelased on lahkunud kahest Gori kontrollpunktist ja linnast on lahkunud ka 13 Vene soomukit,» täpsustas Lomaia.

Georgian Timesi teatel on Vene väeüksused hüljanud ka Abhaasia piiri lähedal asuva Zugdidi linna riigihooned, mille hulgas on Gruusia presidendi residents, politseihoone ja mitmed teised Gruusia valitsusasutused.

Meedia teatel on Vene sõjaväelased säilitanud linnas siiski kontrollpunktid, kuid väeüksuseid on nähtud lahkumas Igoeti kontrollpunktist, mis asub 40 kilomeetri kaugusel pealinnast Thbilisist.

Georgian Timesi teatel pole Vene väed aga lahkunud sadamalinnast Phothist ja Senakist, kus asub oluline Gruusia sõjaväebaas.

Reutersi korrespondedi kinnitusel kindlustasid Vene sõjaväelased oma positsioone Phothi linnas ja rajasid kaevikuid.  

Separatistliku Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvalisse saabus ka ÜRO pagulastega tegeleva ametkonna ülem António Guterres, kes soovitas põgenikel oma kodupaikadesse naasta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles