Soome Koonderakond esitas kolm uut ministrikandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb (vasakul), Paula Risikko ja Jan Vapaavuori 14. juunil Lahtis toimunud Koonderakonna kongressil, kus kõik kolm pürgisid erakonna juhiks.
Alexander Stubb (vasakul), Paula Risikko ja Jan Vapaavuori 14. juunil Lahtis toimunud Koonderakonna kongressil, kus kõik kolm pürgisid erakonna juhiks. Foto: SCANPIX

Soome Koonderakond (Kokoomus) tegi täna teatavaks kolm uut ministrikandidaati, keda peaministrikandidaat Alexander Stubb tutvustab president Sauli Niinistöle homme.

Sotsiaal- ja tervishoiuministriks saab Helsingi praegune aselinnapea Laura Räty. Seni seda ministriportfelli hoidnud Paula Risikkost saab aga uus transpordi- ja regionaalminister, vahendas yle.fi.

Koonderakonna parlamendifraktsiooni juhtinud Petteri Orpost saab põllumajandus- ja metsandusminister. Partei otsustas sellele kohale uue inimese panna, kuna praegune minister Jari Koskinen ei kavatse aprillis 2015 toimuvatel üldvalimistel kandideerida.

Stubbi senise ametiposti ehk väliskaubanduse ja Euroopa asjade ministri koha saab Lenita Toivakka.
Jan Vapaavuori jätkab majandusministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles