Kanada politsei tabas vanglast helikopteriga põgenenud mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanada politseinikud võtsid Montrealis ühest korterist kinni kolm meest, kes põgenesid vanglast helikopteriga ja keda otsiti taga 7. juunist saadik.

Põgenikeks olid Yves Denis (35), Serge Pomerleau (49) ja 53-aastane Denis Lefebvrea, vahendas CNN. Võimalik, et mehed on seotud motojõuguga Põrguinglid (Hells Angels).

Nad lasid jalga Quebecis asuvast Orsainville’i eeluurimisvanglast, kus nad viibisid kohtuistungi ootuses. Politseinikud saatsid nad sinna tagasi, mehed peaks kohtu ette astuma juba täna.

Politsei eriüksuse SWAT liikmed pidasid kolmiku kinni täna kell 1.30. CNNi teatel ei soovi politsei avalikustada, kuidas nad meeste asukohani jõudsid. Küll aga anti teada, et vahustamisi on veelgi oodata. Nii näiteks pole saadud kätte kopteripilooti, kes mehed vanglast minema lennutas.

Denis ja Lefebvre ootasid kohtuprotsessi, kus neid süüdistatakse narkootikumide, illegaalsete relvade, autode ja lennukitega seotud kuritegudes. CNNi andmetel kahtlustatakse mehi ka mõrvas.

Radio Canada andmetel on Lefebvre’il kopterijuhiluba ja talle kuulub ka mitu kopterit. Arvatavasti on juhiluba ka tema pojal.

Pomerleau kuritegeliku mineviku kohta pole politsei andmeid avalikustanud.
See, et keegi põgeneb vanglast helikopteriga, ei ole just tavaline asi, kuid neid juhtumeid on siiski ette tulnud. Eelmise aasta märtsis sundisid kaks meest ühte kopteripilooti, et see sooritaks mandumise Montreali lähistel asuva vangla siseõuele, kust vintside abil aidati kopterisse kaks kaaslast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles