Briti leht: kadunud Malaisia lennuki kapten ei teinud ühtegi tulevikuplaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lennu MH370 piloot Zaharie Ahmad Shah.
Malaysia Airlinesi lennu MH370 piloot Zaharie Ahmad Shah. Foto: SCANPIX

Märtsis kadunuks jäänud Malaisia lennufirma reisilennuki kapten ei teinud lennujärgseks ajaks ühtegi plaani, mis uurijate arvates on täiesti erakordne.

Briti ajalehe The Sunday Times väitel peavad uurijad 53-aastast kapten Zaharie Ahmad Shahi peamiseks kahtlusaluseks lennuki kadumisloos. Kindlaid tõendeid sellest pole, ka pole saanud kinnitust kuriteo versioon.

Malaisia politsei väitel pole Zaharie peamine kahtlusalune, kõik uurimissuunad on endiselt lahtised.

See on aga kindel, et politsei ja erinevate riikide julgeolekuteenistused on pingsalt uurinud Zaharie Shahi tausta pärast Malaysia Airlinesi lennuki kadumist. Teada on s, et Zaharie oli kolme lapse isa ja vanaisa. Ta oli kirglik lendur ja lennukitest ülimalt huvitatud. Malaysia Airlinesis töötas ta alates 1981. aastast, lennutunde oli tal selja taga enam kui 18 000.

The Independent kirjutab, et kapten oli ainus lennukis viibinud inimene, kel polnud tehtud mingeid ametialaseid ega isiklikke tulevikuplaane. Uurijate arvates pole see sotsiaalse ja avatud mehe kohta normaalne.

Malaisia ametivõimude ja politsei arvest juhiti Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lennuk tahtlikult kursilt kõrvale. Politseinike oletusel on selle taga kaaperdajad, sabotöörid või isik, kel oli psüühilisi probleeme või isiklik kättemaksusoov.

Malaysia Airlinesile kuulunud Boeing 777 jäi kadunuks 8. märtsil. Selle pardal oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles