Kaitseväe juhataja mälestas langenud kangelasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja mälestas langenud kangelasi.
Kaitseväe juhataja mälestas langenud kangelasi. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras asetas täna pärja Vabadussõja Võidusamba juurde langenud kangelaste mälestuseks.

«Eesti rahvavägi loodi ajal, mil rahvusvaheline olukord maailmas oli sama ärev ja keerukas kui täna. Nii Vabadussõjas võidelnud kui kogu Eesti rahvas näitasid, et suudavad oma riigi ja ühiste väärtuste eest võidelda, leida liitlasi ja toetust kogu maailmast,» ütles kindralmajor Terras.

Eile mälestasid Eesti ja Läti presidendid Toomas Hendrik Ilves ning Läti president Andris Berzins koos kaitseväe juhatajatega Lätis Cesises Võnnu lahingus langenuid ning osalesid pidulikul rivistusel, täna asetasid Valga Vabadussõja ausambale pärjad peaminister Taavi Rõivas, riigikogu esimees Eiki Nestor, kaitseväe ja Kaitseliidu juhid.

Tänavune Kaitseliidu Võidupüha paraad oli Valgas, Võidupüha üritused lõpetas Ühendkuningriigi vigurlennuüksuse Red Arrows lennushow Tallinna lahe kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles