Kiiev sõlmis separatistidega vaherahu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE Ukraina missiooni juht Heidi Tagliavini (keskel), Venemaa suursaadik Kiievis Mihail Zubarov (paremal) ja Petro Porošenko esindaja ning endine Ukraina president Leonid Kutšma (vasakult teine)
OSCE Ukraina missiooni juht Heidi Tagliavini (keskel), Venemaa suursaadik Kiievis Mihail Zubarov (paremal) ja Petro Porošenko esindaja ning endine Ukraina president Leonid Kutšma (vasakult teine) Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi esindaja kohtus esmaspäeva õhtul separatistidega ning osapooled leppisid kokku relvarahus, mis peaks kestma reedeni.

Kohtumine leidis aset Donetskis separatistide poolt hõivatud hoones. Ukraina võimude sõnul lõpetasid separatistid esmaspäeval kell 17 tulistamise riigi idaosas, vahendas Wall Street Journal.

Separatistide üks juhtidest Aleksander Borodai lubas vaherahust kinni pidada ja osaleda tulevastel läbirääkimistel, et konflikt lahendada. Borodai lubas samuti vabastada nende käes olevad OSCE vaatlejad.

Läbirääkimistel osalesid lisaks separatistidele ka OSCE Ukraina missiooni juht Heidi Tagliavini, Venemaa suursaadik Kiievis Mihail Zubarov ja Petro Porošenko esindaja ning endine Ukraina president Leonid Kutšma.

Vaherahu kestab reede hommikuni. «Me leppisimise kokku mõlemapoolses vaherahus, mis lõpeb 27. juuni hommikul kella 10ni,» lausus Kutšma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles