Ossinovski Jaapanis: tihe teaduskoostöö on kasulik mõlemale poolele

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.
Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haridus-ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ütles täna Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu presidendi Yuichiro Anzaiga kohtumisel, Jaapani ja Euroopa teaduskoostöö tihendamine on kasulik kõigile.

Kohtumisel tõdeti, et riikidevaheliseks teaduskoostööks on loodud head tingimused juba 2002. aastal Eesti Teadusagentuuri (tollase Eesti Teadusfondi) ning Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu vahel sõlmitud leppega, mis lubab Eesti järeldoktoritel taotleda stipendiume Jaapanisse lihtsamalt.

Praegu on siinsetel järeldoktoritel võimalik taotleda stipendium teadustöö läbiviimiseks Jaapanis 12–24 kuuks, vahendas haridus- ja teadusministeerium.

«Euroopa Liit on samuti käivitanud või käivitamas mitmeid algatusi, mis annaks Jaapani tudengitele võimaluse pikemaajaliselt Euroopa teadusasutustes praktiseerida,» ütles Ossinovski.

Eesti ja Jaapani teadusorganisatsioonid ning teadlased teevad koostööd muuhulgas nii 2009. aastal sõlmitud Euroopa Liidu-Jaapani teadus- ja tehnoloogiaalase koostöölepingu kui ka Euroopa Liidu seitsmenda raamprogrammi projektide raames.

Ossinovski viibib Jaapanis Tokios visiidil reedeni ja osaleb OECD riikide haridusministrite mitteametlikul kohtumisel, kus esitletakse õpetajauuringu TALIS 2013 tulemusi.

Samuti kohtub minister Jaapani haridus-, kultuuri-, spordi-, teadus- ja tehnoloogiaministriga ning Jaapani Rahvusvahelise Noortevahetuse Keskuse presidendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles