Eesti sõdurite jaanipäev Aafrikas: grill ja köievedu

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisoperatsioonil Kesk-Aafrika Vabariigis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid eile võidupüha ja jaanipäeva rivistuste, grilli ja köieveoga.

«Olgu teil sõduriõnne, täitke oma kohust sama hästi kui seni,» ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Allik pidulikul rivistusel Ucatexi sõjaväelaagris Banguis, vahendas kaitseväe peastaap.

«Tänu teile on Eesti kontingent pälvinud tunnustuse kui üksus, kellele võib alati ja igas olukorras kindel olla.»

Eesti kontingenti tunnustasid hea ja professionaalse teenistuse eest Euroopa Liidu vägede Kesk-Aafrika Vabariigis EUFOR RCA rahvusvahelise pataljoni ülem prantsuse kolonel Benoît Seguineau de Preval ning teiste operatsioonil oslaevate riikide esindajad Prantsusmaalt, Soomest, Gruusiast ja Lätist.

Rivistusel anti üle auastmetunnused ja ergutused, samuti mälestati vaikushetkega langenud võitluskaaslasi.

Pärast rivistust selgitasid rahvusvahelised võistkonnad endi seast parima köieveos, saapaviskes ja limonaadikasti hoidmises.

Eesti sõduritele saatis eestimaiseid toiduaineid ja jooke kaitseväe logistikakeskus.

Kaitseväelasi Kesk-Aafrikas pidasid meeles Saku õlletehas alkoholivaba õllega, A Le Coq kaljaga, Rakvere lihatööstus grilltoodetega, Salvest salati ja kurgiga, Kalev kompvekkidega ja teised Eesti ettevõtted.

Eesti üksuse ülesanne Kesk-Aafrika Vabariigis on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks.

Eesti kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi ligi 50 liikmelise kontingendi teenistus Euroopa Liidu operatsiooni EUFOR RCA raames kestab augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles