Viis ülikooli võtavad sel nädalal avaldusi vastu

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalduste täitmine Tallinna Ülikoolis.
Avalduste täitmine Tallinna Ülikoolis. Foto: Priit Simson / Postimees

Tänasest alates saab esitada avaldusi Tartu Ülikooli astumiseks, konkursid avavad sel nädalal ka Eesti Maaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Muusika- ja teatriakadeemia (vaata ajaskaalat).

Tartu Ülikooli 71 bakalaureuse- ja 87 magistriõppekavale võetakse õppima vastavalt 2415 ja 1370 uut tudengit.

Ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul kandideeris eelmisel aastal Tartu ülikooli näiteks Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi ja Miina Härma gümnaasiumi lõpetanutest umbes 90 protsenti ning õppima tuli ligikaudu kaks kolmandikku lõpetanutest.

Tallinna nelja parima eestikeelse kooli lõpetanute seas oli Tartu ülikooli kandideerijaid kokku umbes kaks kolmandikku ning õppima tuli kokku 40 protsenti koolide lõpetanutest.

Karo paneb üliõpilaskandidaatidele südamele, et ülikooli sisseastumine on vastutusrikas protsess, millest tulenevalt tuleb endale hästi selgeks teha tähtajad ja tingimused.

«Rõhutan üle, et sel aastal toimub päevase õppe ja avatud ülikooli õppe vastuvõtt ühel ajal, 24. juunist 4. juulini. Oluline on silmas pidada nii avalduse esitamise tähtaega kui ka õppimatuleku kinnitamise kuupäeva,» ütles Karo.

Tallinna Tehnikaülikool alustab vastuvõttu ülehomme kokku ligi 4000le õppekohale.

Tallinna Ülikool aga päev pärast seda, reedel.

Eesti Maaülikool ootab sel aastal sisseastumisavaldusi 1244 õppekohale homsest alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles