ÜRO: Iraagis on 17 päevaga tapetud üle 1000 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi kiirreageerimisbrigaadi (ERB) on võtnud positsiooni sisse teisel pool seina Anbari provintsis Ramadi linnas, kus valitsusväed ja Sahwa sunniitidest liikmed võitlevad valitsusvastaste mässulistega.
Iraagi kiirreageerimisbrigaadi (ERB) on võtnud positsiooni sisse teisel pool seina Anbari provintsis Ramadi linnas, kus valitsusväed ja Sahwa sunniitidest liikmed võitlevad valitsusvastaste mässulistega. Foto: SCANPIX

Iraagis on sel kuul vägivallas hukkunud üle tuhande inimese, neist vähemalt kolmveerand tsiviilisikud, teatas teisipäeval ÜRO.

Ajavahemikus 5. juunist kuni 22. juunini on surma saanud vähemalt 1075 ja vigastada 658 inimest, ütles ÜRO inimõigusbüroo pressiesindaja Rupert Colville.

Vähemalt 757 tsiviilisikut hukkus ja 599 sai vigastada Niineve, Diyala ja Salahhedini provintsis, suur osa neist hukati lisas ta. Vähemalt 318 inimest on tapetud Bagdadis ja selle ümbruskonnas.

Sunniitide äärmusrühmituse Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) võitlejad alustasid juuni algul suurpealetungi, mille käigus on neil õnnestunud hõivata suuri alasid viies provintsis ja läheneda 100 kilomeetri kaugusele Bagdadist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles