Varjupaika paluvate ukrainlaste arv on oluliselt kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskist põgenevad ukrainlased
Donetskist põgenevad ukrainlased Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on Eestilt varjupaika paluvate ukrainlaste arv oluliselt kasvanud, mida võib selgitada ebastabiilse olukorraga Ukrainas.

«Tänavu on Eestis varjupaigataotluse esitanud Ukraina kodanike arv oluliselt kasvanud. Kui aasta esimese kahe kuu jooksul varjupaika ei taotletud, siis alates märtsist on esitatud kümme varjupaigataotlust, neist neli maikuus,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) välismaalastetalituse peaekspert Leen Eenpalu BNSile.

Ukrainast tulnud varjupaigataotlejad on põhjustena välja toonud välja ebastabiilse olukorra nende koduregioonis, hirmu tuleviku ees, soovimatuse asuda ümber mõnda teise rahulikku Ukraina regiooni, samuti pensionide maksmise külmutamise. Mõnedel juhtudel Eesti on valitud põhjusel, et taotlejal on Eestis sugulased ja tuttavad.

«Menetleme varjupaigataotlusi seadusega ettenähtud korras ning vaatame iga taotlust läbi individuaalselt. Varjupaigataotlusi on esitatud nii piiril kui ka tuldud esitama PPA-sse,» rääkis Eenpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles