Vanglast vabastatud kristlasest sudaanlanna arreteeriti uuesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meriam Yahia Ibrahim Ishag
Meriam Yahia Ibrahim Ishag Foto: SCANPIX

USA diplomaatiliste allikate andmetel arreteerisid Sudaani võimud vanglast vabastatud kristlases naise uuesti.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag ja ta abikaasa,  kristlikust Lõuna-Sudaanist pärit ja USA kodakondsusega Daniel Wani ning nende kaks last peeti kinni Khartoumi lennujaamas, kui nad püüdsid riigist lahkuda, edastab BBC.

Sudaani julgeolekuteenistus kuulas nad üle ning neil tuli esitada oma reisidokumendid.

Meedia andmetel tahtis paar lennata USAsse.

Sudaani religioonikohus määras Ibrahimile selle aasta mais islamist taganemise tõttu surmanuhtluse. Naine vangistati ning ta sünnitas vanglas tütre.

Meriam Ibrahim vabastati vanglast selle nädala esmaspäeval.

Ibrahimi advokaadi Thabit Sulimani sõnul suundusid naine, ta abikaasa ja kaks last Khartoumi lennujaama, et riigist lahkuda.

Sudaani valitsuse esindajate sõnul eil ole Ibrahimi ja ta pereliikmete elu ohus. Kinnitamata andmetel oli arreteerimise põhjuseks asjaolu, et naine esitas riigist lahkumiseks valedokumendid.

Ibrahim arreteeriti esmakordselt veebruaris süüdistatuna usust taganemises. Sudaanis lähtutakse laste puhul isa religioonist ja Ibrahimi isa oli moslem.

Naise ema aga etiooplannast kristlane ja selle tõttu peab ta end kristlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles