IRL esitas vanemapensioni eelnõule 1000 muudatusettepanekut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) riigikogu fraktsioon esitas 1000 muudatusettepanekut, et ära hoida vanemapensioni edasilükkamine.

Nende ettepanekute läbihääletamiseks kuluks riigikogu istungitel ligi 200 tundi.

«Oleme teinud koalitsioonile ettepaneku vanemapensioni edasilükkamist puudutav osa pensioniseaduse eelnõust neljapäevasel rahanduskomisjoni istungil välja võtta. Vastasel juhul oleme valmis jätkama riigikogu maratonistungitega seni, kuni valitsusliit loobub oma plaanist lükata kolm aastat edasi juba seadusena kehtiva pensionilisa maksmine,» märkis IRLi fraktsiooni aseesimees Kaia Iva pressiteates.

«Valitsusliit tahab petta 226 000 pensionäri. Opositsiooni ainus seaduslik viis see ära hoida ning takistada vanemapensioni edasilükkamist on istungi äärmuslik venitamine. Selle eesmärk, erinevalt viimastel aastatel nähtud ööistungitest, ei ole uute täiendavate sadade miljonite eurode kulutamine ega ka riigi maksusüsteemi pea peale keeramine. IRL seisab selle eest, et riik täidaks endale 2012. aastal võetud lubaduse, mille kulu on juba aegsasti riigi eelarvestrateegiasse planeeritud,» ütles Iva.

Iva sõnul on tähelepanuväärne, et valitsus tahab minna pensionide vähendamise teed nüüd, kus riigirahanduslikult selleks põhjust pole. «Suutsime pensionide vähendamisest hoiduda ka kõige hullema majanduskriisi tingimustes. On arusaamatu, et nüüd, kus majanduse olukord on märksa kindlam, tahab valitsusliit võtta pensionäridelt neile seadusega ette nähtud 86 miljonit eurot,» rääkis Iva.

Iva sõnul on IRLi fraktsioon valmis kasutama selle takistamiseks kõiki seadustega lubatud demokraatlikke vahendeid.

Eelnõu tuleb riigikogus teisele lugemisele esmaspäeval toimuval erakorralisel istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles