«Rahvakuberner» Gubarev palub saata Kagu-Ukrainasse rahuvalvajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olematu Donetski rahvavabariigi üks liidritest Pavel Gubarev (esiplaanil).
Olematu Donetski rahvavabariigi üks liidritest Pavel Gubarev (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Nn Donetski rahvavabariik palub saata Kagu-Ukrainasse rahuvalvajaid, teatas täna Donbassi «rahvakuberner» Pavel Gubarev.

Oma sõnul suhtub ta austusega Vene presidendi Vladimir Putini föderatsiooninõukogule edastatud palvesse tühistada volitused vägede saatmiseks Ukrainasse.

«Me palume aga saata «Donetski ja Luganski rahvavabariikide» territooriumitele rahuvalvajate kontingenti. Formaat võib olla erinev, võimalik on variant ÜRO koosseisus, kuid Venemaa juhtrolliga,» kirjutas ta Facebookis.

Gubarev väljendas kartust selle üle, et pärast assotsiatsioonileppe allkirjastamist Euroopa Liiduga võib Ukraina viia uniooni rahuvalvajad nii Luganskisse kui Donetskisse.

Eile tulistasid nn Donetski rahvavabariigi omakaitseväelased Slovjanski lähistel alla helikopteri MI-8. Õnnetuses hukkus üheksa Ukraina sõdurit ja julgeolekuteenistuse töötajat. Samal ajal süüdistasid «Donetski rahvavabariigi» liidrid Ukraina võime relvarahu rikkumises.

Kiievi väitel rikuvad relvarahu aga hoopis mässulised. President Petro Porošenko andmetel on olematute rahvavabariikide relvastatud formeeringud pärast relvarahu kehtestamist tulistanud Ukraina sõdurite pihta 25 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles