Uuring: president Ilves säutsub Twitteris rohkem kui Soome valitsusjuht Stubb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter.
Twitter. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriikide tipp-poliitikutest kasutab kõige aktiivsemalt Twitterit Eesti president Toomas Hendrik Ilves, kes on jätnud selja taha Soome uue peaministri Alexander Stubbi.

Muudatusi on ka ülemaailmses Twitteri-tabelis, kirjutab Helsingin Sanomat. Rahvusvaheline kommunikatsioonifirma Burson-Marsteller uuris juunis 643 Twitteri kontot 161 erinevas riigis.

President Ilves on kasutanud Twitterit oluliselt rohkem kui Stubb, säutsudes keskmiselt 31 korda päevas. Stubbi keskmine tulemus oli enam kui 18 säutsu päeva, jäädes oma mullusele tulemusele pisut alla.

Uuringus toodi esile, et Ilves ja Stubb on erilised juhid seetõttu, et saadavad sõnumeid isiklikult.

Maailma neli enim jälgitud poliitikut Twitteris olid USA president Barack Obama (43 miljonit jälgijat), paavst Franciscus (14 miljonit), Indoneesia president Susilo Banbang Yudhoyono (5 miljonit) ja mais India peaministriks valitud Narendra Modi (5 miljonit).

Uuring näitas, et kõige menukamad poliitikud ise oma kolleegide tegemistelt eriti silma peal ei hoia. Näiteks Obama jälgib vaid Norra peaministrit Erna Solbergi, Venemaa valitsusjuhti Dmitri Medvedevit ja Suurbritannia valitsust.

Välisministrid kasutavad aga Twitterit aktiivsemalt. Prantsusmaa esidiplomaat Laurent Fabius näib olevat kõige sotsiaalsem, kuna tal on välisministrite ja teiste tipp-poliitikute seas 91 vastastikust kontakti. Rootsi välisministril Carl Bildtil on neid 68.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles