Teisipäevane kohtuistung laevakaitsjate tuleviku osas selgust ei toonud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist. Foto: Tairo Lutter

Indias toimus eile kohtuistung, kus arutati 35 laevakaitsjale, nendest 14 eestlasele, esitatud süüdistustest loobumist, kuid piraadiküttide tuleviku osas see selgust ei toonud.

«Eile toimus Chennais kohtuistung, kus esitati argumente süüdistustest loobumise taotluse arutelul. Kohtunik on võtnud argumendid teadmiseks. Otsuse langetamise või väljakuulutamise kuupäev ei ole praegu teada,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja.

Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal oli 35 laevakaitsjat, sattus India vetesse mullu 11. oktoobril. Päev hiljem eskortis piirivalve laeva koos meeskonnaga Tuticorini sadamasse. 18. oktoobril vahistas kohus laeva 33 meeskonnaliiget. Kaks inimest jäeti esialgu laevale, et seal korda tagada, kuid ka nemad võeti päev hiljem vahi alla.

22. aprillil arutas Tamil Nadu osariigi ülemkohus Madurais laevakaitsjatele esitatud süüdistustest loobumist. Mingit otsust ei tehtud ja arutelu pidi jätkuma juuni alguses. Juunis on istungit mitu korda edasi lükatud, sest prokurör ei ilmunud kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles