Marokos vahistati äärmuslaste terrorirakuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmuslased Süürias.
Äärmuslased Süürias. Foto: SCANPIX

Maroko politsei vahistas islamistide värbamise eest vastutava terrorirühmituse liikmed, kes saatsid vabatahtlikke võitlema Süüriasse, teatas siseministeerium kolmapäeval. Äärmuslasi seostatakse Iraagi ja Levandi Islamiriigi (ISIL) võitlejatega.

Operatsioon viidi läbi Fezi linnas koos kohaliku luureagentuuriga DGST. Väidetavalt õpetas terrorirakuke võitlejaid tulirelvi kasutama ning lõhkeseadeldisi valmistama.

Maroko võimude sõnul on riigis alates 2003. aasta Casablanca enesetapurünnakutest, milles hukkus 33 inimest, laiali aetud ja vahistatud juba mitmeid rühmitusi.

Hispaania julgeolekujõud vahistasid eelmisel nädalal kaheksa väidetavalt äärmuslike islamistide värbamisega tegelenud võrgustiku liiget.

Rabat kardab, et Süüriasse võitlema läinud radikaalid võivad Marokosse naastes hakata terrorirünnakuid korraldama ning riiki destabiliseerima. Ametivõimude sõnul võib selliseid inimesi olla tuhatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles