Obama ähvardas Venemaad uimase tegutsemise eest lisasanktsioonidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama hoiatas eile Venemaad, et kui Moskva Ida-Ukraina pingete leevendamiseks kärmelt tegutsema ei hakka, ootavad riiki ees lisasanktsioonid.

Itaalia peaministri Matteo Renziga peetud telefonivestluses lubas Obama, et nõuab Venemaalt ka seda, et riik veenaks oma mõjujõudu kasutades Ida-Ukraina venemeelseid separatiste relvarahust kinni pidama.

Mõlemad juhid olid üksmeelel, et Venemaale lisapiirangute kehtestamiseks koordineeritakse meetmeid, kui Moskva ei reageeri kiirelt Ukraina idaosa olukorra deeskaleerumiseks. Renzi ja Obama rõhutasid ka, et Venemaa peab koheselt lõpetama relvade ja sõdijate voolu üle Venemaa-Ukraina piiri.

Valge Maja teatas ka oma pressiteates, et juhid olid ühisel seisukohal, et separatistid peavad jätkama läbirääkimisi Ukraina presidendi Petro Porošenko väljapakutud rahuplaani üle.

Aprillist alates on Ukraina idaosas surnud kokkupõrgete käigus 400 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles