New York Times: Iraan saadab Iraaki relvi ja droone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõjaväega liitunud šiia vabatahtlikud Bagdadi lähedal treeningul.
Iraagi sõjaväega liitunud šiia vabatahtlikud Bagdadi lähedal treeningul. Foto: SCANPIX

Iraan kasutab salaja Iraagi kohal luuredroone ning saadab sinna sõjalist varustust, et aidata Bagdadil võidelda sunni mässuliste vastu, kirjutas eile New York Times.

Leht kirjutas viitega anonüümseks jäänud USA ametnikele, et Bagdadi lähedal asuvale Al Rashidi lennuväljale on jõudnud Iraani mehitamata luurelennukid Ababil.

Teheran on paigutanud lennuväljale ka luureüksuse, et tabada ja kuulata pealt pealt pühasõdalaste rühmituse Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) võitlejate ja komandöride omavahelist elektroonilist sidet.

Ababili droonid on Iraanis loodud mehitamata lennukid, mis ei ole varustatud relvastusega.

Teheran on saatnud Iraaki ka umbes tosina Iraani poolsõjaväeliste jõudude Qudsi Üksused ohvitseri nõustama Iraagi komandöre šiia omakaitseväelaste mobiliseerimiseks riigi lõunaosas, kirjtuas leht. Iraani kindral Qassem Suleimani tegi hiljuti kaks visiiti Iraaki.

Iraan on saatnud iga päev Bagdadisse kaks transpordilennukit, mõlema laadungiks umbes 70 tonni sõjalist varustust.

New York Times lisas, et Iraan on saatnud Iraagi piirile 10 armee ja Qudsi vägede diviisi ning on valmis tegutsema, kui Bagdad või Iraagi šiiapühamud peaksid ohtu sattuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles