Kadunukese mälestuseks võetud viinapits viis autojuhi arestikambrisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinapits
Viinapits Foto: Meelis Tomson

Eile asus 10-päevast aresti kandma mees, kes oli istunud autorooli peale kadunukese mälestuseks viinapitsi võtmist. 

23. juuni pärastlõunal sai politsei väljakutse, et Rakveres Tuleviku tänaval istus üks tuigerdav mees autosse VAZ ja võttis suuna kesklinna poole. Patrull pidas sõiduki kontrolliks kinni ja tuvastas roolis olnud 77-aastasel mehel alkoholijoobe. Mehe sõnul ei olnud ta sel päeval alkoholi tarvitanud, kuid tegi seda eelmise päeva õhtul, kui jõi ära klaasi viina. Enne autot juhtima asumist ei saanud ta aru, et võib veel purjus olla.

Mees peeti kuni kohtuistungini kinni. Kohtus tunnistas ta siiski, et mitu tundi varem enne poodi minekut käis ta matustel, kus võttis pitsi viina.

Rakvere politseijaoskonna kohtuväline menetleja Aulis Vahula ütles, et mehe jutt ei olnud usutav. «Teda on juba lühikese aja jooksul korduvalt karistatud joobes sõidukijuhtimise eest. See, et ta ei saanud oma seisundist aru, polnud tõsiseltvõetav vabandus,» ütles Vahula.

Politsei taotles kohtult mehele karistuseks aresti ja juhtimisõiguse ära võtmist. Nüüd peab ta istuma 10 päeva arestikambris ja autot ei tohi ta juhtida kolm kuud.

Kohtuistungi lõpus oli mees hämmeldunud, et ei pääsenud koju aresti kandma, vaid pidi tagasi politseisse minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles