Pentus-Rosimannus toetab Rõivast: Tallinna TV on propagandaaparaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna TV ajakirjanikud enam valitsuse iganädalasele pressikonverentsile ei tikkunud, pärast seda kui peaminister Taavi Rõivas neile Stenbocki maja uksed sulges.

Täna asendas Rõivast valitsuse iganädalasel pressikonverentsil tema erakonnakaaslane ja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Konverentsiruumi read olid aga hõredad ja ruumis vaikne.

Pentus-Rosimannus ütles Postimehele (vaata videot), et toetab Rõivase otsust Tallinna TV ajakirjanikke pressikonverentsile mitte lasta.

Peale selle, et Tallinna TV ei vastanud akrediteeringunõuetele, mille järgi pressikonverentsile pääsevad vaid üleriigiliselt mõjukad väljaanded, tegi keskkonnaministri arvates Rõivas õigesti, kui näitas, et ei tolereeri propagandakanalit, mille rahastamine tuleb Tallinna linna eelarvest.

Lisaks on tema sõnul Rõivasel õigus ise otsustada, kes teda intervjueerida tohib.

Ta ütles, et keeld ei ole mingil juhul ajakirjandusvabaduse piiramine, sest Tallinna TV ajakirjanikud saavad konverentsi veebis otseülekande vahendusel ikka jälgida. 

Valitsuse pressibüroo teatas mai lõpus, et Tallinna Televisioonile ei anta akrediteeringut osaleda valitsuse pressikonverentsidel.

Tallinna TV seisukoht oli, et keelu põhjusteks olid Rõivase isiklikud ja ebamäärased seisukohad. 

Seetõttu on televisioon lubanud kohtusse pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles