Porošenko: enne Krimmi tagastamist suhted Venemaaga ei normaliseeru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Poroshenko täna Strasbourg'is Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblee (ENPA) istungil.
Ukraina president Petro Poroshenko täna Strasbourg'is Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblee (ENPA) istungil. Foto: SCANPIX

Venemaaga peetavate läbirääkimiste eesmärgiks on Ukrainas rahu saavutada, aga suhete täielik normaliseerumine ei tule Krimmi olukorda arvestades kõne alla, ütles Ukraina president Petro Porošenko neljapäeval.

«Krimmi tagasi saamata ei ole võimalik suhteid normaliseerida. Aga me oleme rahumeelsed inimesed. Sestap on Ukraina võimud esitanud rahuplaani,» seletas Porošenko Strasbourg'is Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblee (ENPA) istungil.

Ta lisas, et Vene president Vladimir Putin toetab tema rahuplaani. Porošenko arutas rahuplaani telefonitsi Putini, Prantsuse presidendi François Hollande'i ja Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Kiiev ootab Venemaalt rahuplaani toetuseks tegusid, mitte ainult sõnu, rõhutas Ukraina president. «Me ootame piirivalve tugevdamist, lõppu raskerelvastuse ebaseaduslikule liikumisele, palgasõdurite värbamisele ja lõpuks kõigi vägede tagasitõmbamist.»

«Plaan töötab vaid siis, kui Venemaa teeb koostööd. Praeguseni pole Moskva toetus kahjuks olnud piisav,» lisas Porošenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles