Valvurit rünnanud vang sattus kriminaaluurimise alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Sille Annuk

Tartu vanglas sattus möödunud nädalal kriminaaluurimise alla korduvalt valvureid rünnanud vang.

17. juunil keeldus varem ohtlikuks hinnatud ja ametnikke rünnanud kinnipeetav vangla meditsiiniosakonnas meditsiinilistest toimingutest. Vang ei allunud ametnike korraldusele minna tagasi kambrisse, sõimles ning üritas ametnikke käe ja peaga lüüa. Ametnikud tõrjusid löögid, viisid vangi jõudu kasutades kambrisse ja eemaldasid käerauad, seisab justiitsministeeriumi ülevaates.

Kui ametnikud asusid kambrist väljuma, lõi vang käega üht vanglatöötajat. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja pärast tema rahunemist väljusid kambrist. Ametniku näol tuvastati punetus. Vangla alustas kinnipeetava suhtes kriminaalmenetlust.

16. juunil keeldus Tartu vanglas osakonnast väljuv vang kooli minemast. Vang ei allunud ametniku korraldusele minna tagasi kambrisse, ärritus ja üritas ametnikku käega lüüa, kuid löök ei tabanud. Vangi vastu kasutati jõudu, talle pandi käerauad ja ta paigutati kambrisse. Ametnikud selles vahejuhtumis viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles