Moskva süüdistas NATOt Ukraina sündmuste ettekäändel surveavaldustes

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

NATO eirab Moskva aktiivseid püüdeid Ukraina kriisile poliitiline lahendus leida ning süvendab sõjalisi ja poliitilisi pingeid Venemaa piiride lähedal, süüdistas Vene välisministeerium neljapäeval.

«Otsustades NATO peasekretäri kommentaaride põhjal [NATO nõukogu] istungi tulemustest, on allianss ikka veel külma sõja stereotüüpide vangis ning järgib väärastunud «sõber-või-vaenlane» loogikat,» ütles välisministeeriumi info- ja pressiosakonna asedirektor Maria Zahharova.

«Selle asemel, et Ukraina keerulisi ühiskondlikke ja poliitilisi protsesse tõsiselt analüüsida, tehakse katseid panna lihtsustatult kogu süü Ukraina sündmuste eest Venemaa õlule, ja eiratakse meie aktiivseid katseid aidata kaasa kriisi poliitilisele ja rahumeelsele lahendamisele,» lisas ta.

Zahharova väljendas kahetsust, et NATO ei mõtle sellele, kuidas praegusel otsustaval hetkel mõjutada Kiievi võime vägivallast loobuma, vaid selle asemel on «võetud avalikult provokatiivsel moel kurss Ukraina sõjalise potentsiaali suurendamisele», ehkki on teada, et seda «kasutatakse riigi kaguosas tsiviilelanike vastu».

«Samal ajal süvendatakse Venemaa piiri lähedal Ukraina sündmuste ettekäändel sõjalisi ja poliitilisi pingeid,» lausus Vene välisametkonna esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles