Elektriautoga posti vedanud sotsiaaltöötaja lahkub ametist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto
Elektriauto Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Saaremaa Lümanda vallavalitsus rahuldas ametiautot väärkasutanud hoolekandetöötaja lahkumisavalduse ja kuulutab välja konkursi uue töötaja leidmiseks.

Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles Saarte Häälele, et valla hoolekandetöötaja Jelena Pšenitšnaja esitas ise lahkumisavalduse 18. juunil, kui lehes ilmus artikkel, mis kõneles vallas sotsiaaltööks ette nähtud auto kasutamisest postiveoks Kuressaare linnas.

«Tegu on väga kahetsusväärse juhtumiga, mis muud võimalust kahjuks ei jätnud,» põhjendas vallavanem vallavalitsuse eilsel istungil tehtud töölt vabastamise otsust. «Oma tööd vallas tegi Jelena muidu hästi ja südamega,» lisas ta.

Riigi poolt sotsiaaltööks eraldatud elektriautode kasutamist reguleerib sotsiaalministri määrus, mis ütleb, et auto on mõeldud vaid «vahetu klienditööga seotud tegevuseks». Sotsiaalministeeriumi andmetel läbis Lümanda Mitsubishi i-MiEV eelmisel aastal 47 602 km. Enamiku elektriautode läbisõit jäi 2013. aastal alla 10 000 km.

Saarte Hääl kirjutas kaks nädalat tagasi, et Lümanda vallavalitsuse sotsiaaltöötaja kasutas vaid töösõitudeks antud elektriautot mitme kuu vältel ka Kuressaares posti laialivedamiseks. Lehele teadaolevalt sõidutas Pšenitšnaja mitme kuu vältel Kuressaare postiringidel oma postiljonina töötavat ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles