Venemaa suhtub relvarahu pikendamisse ettevaatlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrovi sõnul ei tohiks Kiiev separatistidele esitada ultimaatumeid.
Venemaa välisminister Sergei Lavrovi sõnul ei tohiks Kiiev separatistidele esitada ultimaatumeid. Foto: SCANPIX

Venemaa tervitab Ukraina presidendi Petro Porošenko plaani pikendada relvarahu kolme päeva võrra, kuid kutsub Kiievit üles vältima ultimaatumeid.

Venemaa välisminister Sergei Lavrovi sõnul on kolmepäevane relvarahu pikendamise plaan igati tervitatav. Siiski rõhutab Moskva, et tegu ei peaks olema ultimaatumiga separatistidele, vaid rahuga peaksid kaasnema läbirääkimised.

«Me loodame, et see ei tähenda ultimaatumi edasi lükkamist kolme päeva võrra,» ütles Lavrov uudisteagentuurile Interfax.

porošenko 15-punktilise rahuplaani järgi peavad separatistid relvad maha panema ja paramilitaarsed üksused tuleb laiali saata.

Euroopa Liit andis omalt poolt Venemaale aega esmaspäevani rahustada olukorda Ida-Ukrainas, vältimaks uusi sanktsioone. Ukraina president otsustab lõplikult relvarahu pikendamise üle täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles