Rõivas: Ukraina piir peab olema suletud Vene palgasõduritele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja peaminister Taavi Rõivas
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja peaminister Taavi Rõivas Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles Euroopa Ülemkogu kohtumisel, et Ukraina-Vene piir peab olema suletud Venemaalt pärit palgasõduritele ja relvadele.

«Venemaa juhtkonna lubadused toetada president Porošenko rahuplaani tuleb ka täide viia,» lausus Rõivas.

Peaministri sõnul ei tohi Euroopa Liit lasta end petta katteta lubadustest ning ta kutsus üles hoidma Venemaa suhtes ühtset joont: «Euroopa Liidu ühtsus on selles kriisis kõige võimsam relv, kõige mõjusam sõnum. Me peame jääma selle põhimõtte juurde.»

Tänasel kohtumisel nõudsid Euroopa Liidu liidrid Venemaalt kokkulepet relvarahu jälgimiseks ning piirikontrolliks, kolme piiripunkti tagasiandmist Ukrainale, kõigi OSCE vaatlejate vabastamist ning tegelikku läbirääkimistesse astumist Porošenko rahuplaani üle esmaspäevaks, 30. maiks. Vajadusel rakendatakse uusi sanktsioone Venemaa vastu.

«Eesti toetab vajadusel majandussanktsioonide kehtestamist,» rääkis Rõivas. «Isegi siis, kui see võib kahjustada meie endi majanduslikke huve, peavad demokraatlikud väärtused ja vabadus jääma meie ülimaks printsiibiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles