Lääne-Soomes läks kaduma 6-aastane tüdruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soomes Lõuna-Pohjanmaal eile õhtul kadunuks jäänud 6-aastane Eva leiti täna kella 13.15 paiku  elusalt üles, edastas YLE. 

Tüdruk oli kadumispaigast umbes kilomeetri kaugusel. Kaitsejõudude liikmed leidsid nutva lapse teeäärsest oja juurest.Tema seisund oli suhteliselt hea.

«Väliselt näis, et temaga on suhteliselt hästi. Eelmine öö oli jahe, seega oli tal väga külm. Laps viiakse arstlikku kontrolli ja pärast seda antakse vanematele üle,» rääkis Pohjanmaa politsei komissar Pauli Latvanen.

Blond pidžaamades tüdrukuke läks kaduma veidi enne kella 21. Last, kes oli paljajalu, otsiti terve öö ja päästeoperatsioon jätkus ka täna, vahendas Ilta-Sanomat.

Politseini jõudis teade lapse kadumisest 22.30 paiku. Tüdruk oli üksinda läinud kõndima ning eksinud ära.

Tüdruk oli Teuva vallas Horonkyläs vanaema juures suvepuhkusel.

Last otsisid lisaks päästetöötajatele ka vabatahtlikud. Lisaks aitas kaasa piirivalvekopter. «Öösel oli sooja vähem kui 10 kraadi, tüdrukul on selja väga vähe riideid,» tõdes komissar Pauli Latvanen Pohjanmaa politseist täna hommikul.

Kuna politseinikel polnud aimugi, millises suunas laps võis liikuda, otsustati otsingute ala täna laiendada. YLE andmetel osales tüdruku otsingutel täna ligi 200 inimest.

Metsade ja põldude keskel asuv Horonkylä jääb Teuva keskusest 15 kilomeetri kaugusele.

Eva on omavanustest väiksem ega suuda päris hästi rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles