Egiptuses tapeti neli politseiametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Egiptuses tapsid tundmatud relvastatud mehed laupäeval neli politseiametnikku, teatasid julgeolekuallikad.

Politsei süüdistab Siinai poolsaare põhjaosas aset leidnud rünnakus «takfiri» pühasõdalasi.

Julgeolekuallikate täpsustuse kohaselt sunniti korrakaitseametnike auto peatuma Rafahi ja El-Arishi linnade vahelisel maanteel. Politseinikud sunniti relvade ähvardusel autost väljuma ja avati siis nende pihta tuli.

Mõrtsukad põgenesid seejärel maasturiga kõrbesse.

Rünnaku eest pole esialgu keegi vastutust võtnud.

Siinai poolsaarel tegutsev Al-Qaedast inspireeritud pühasõdalaste rühmitus Ansar Beit al-Maqdis (eestikeelselt Jeruusalemma Partisanid) on võtnud vastutuse mitme julgeolekujõudude vastu suunatud rünnaku eest. Lisaks võtsid nemad vastutuse ka möödunud septembris toimunud Egiptuse siseministri atentaadikatse eest.

Politseijõudude vastu suunatud varasemate rünnakute eest on vastutuse endale võtnud ka vähetuntud rühmitus Ajnad Misr (eestikeelselt Egiptuse Sõdurid).

Egiptuse valitsuse sõnul on valitsusvastased võitlejad tapnud ligikaudu 500 inimest, kellest enamus olid julgeolekujõudude töötajad.

Egiptuse pealinnas Kairos hukkus laupäeva hommikul pommirünnakus kaks inimest. Politsei sõnul plahvatasid Kuuenda Oktoobri eeslinnas ehitusjärgus sidehoones kaks lõhkekeha. Need õhiti kell 09.00 Egiptuse (10.00 Eesti) aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles