Portugal võtab osa Eesti õhuruumi kaitsmisest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti õhuturbemissioonil osalenud USA F-15C hävitaja.
Balti õhuturbemissioonil osalenud USA F-15C hävitaja. Foto: mil.ee

Portugali panustab oma lennukitega Baltimaade õhuturbesse septembrist kuni aasta lõpuni ja ka 2016. aasta suvel, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paet ütles kohtumisel oma Portugali kolleegi Rui Machetega, et Portugali panus Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissiooni on väga vajalik ja hinnatud. «On oluline, et meie õhuruumi kaitses osalevad liitlased erinevatest Euroopa piirkondadest. Seetõttu on ka Portugali aktiivsus kõrgelt hinnatav,» lausus ta.

Ministrid rääkisid reedel Lissabonis toimunud kohtumisel ka arengutest Ukrainas, olukorrast Euroopa Liidu lõunanaabruses Egiptuses, Liibüas ja Tuneesias ning energiajulgeolekust. «Vajalik on Euroopa Liidu toimiva energiaturu loomine, liikmesriikide vaheliste ühenduste ehitamine ning tarnijate mitmekesistamine,» ütles Paet.

Samuti kirjutasid nad alla kokkuleppele, mille kohaselt saab Portugali diplomaat töötada Läti Euroopa Liidu eesistumise ajal Eesti saatkonnas Riias.

Esmakordselt saatis Eesti mullu aprillis oma diplomaadi kokkuleppe kohaselt Portugali saatkonda Brasilias ning Portugali diplomaat töötas Leedu eesistumise ajal 2013. aasta teises pooles Eesti saatkonnas Vilniuses. Samuti töötab eelmise aasta sügisest Portugali diplomaat Eesti Astana saatkonna ruumes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles