3500 korda interneti tutvusmislehekülgedel käinud Rootsi politseinikul vähendati palka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3500 korda interneti tutvusmislehekülgedel käinud Rootsi politisenikul vähendati palka
3500 korda interneti tutvusmislehekülgedel käinud Rootsi politisenikul vähendati palka Foto: SCANPIX

Rootsis karistati politseinikku, kes sel aastal töö ajal käis 3500 korda interneti tutvumislehekülgedel.

Reegleid rikkunud politseinikul kärbiti palka, edastab The Local

Karistuse saanud politseinik töötab Blekinges. Selle politseiniku kohta oli varasemast registreeritud neli teistsugust tööreeglite rikkumist, millest üks oli seksuaalne ahistamine. Hiljem ta sellest süüdistusest siiski vabastati.

Blekinge politsei on püüdnud politseinikku vallandada, kuid seni ei ole see õnnestunud, kuna politseiamet ei ole selleks luba andnud.

«Nimetatud politseiniku liiga agar interneti tutvumissaitide külastamine tõi talle kaasa palga vähendamise,» kinnitas Blekinge politsei esindaja Cecilia Lindström Johnsson.  

Selle aasta jaanuaris kahtlustati seda politseinikku seksuaalses ahistamises. Kohaliku meedia andmetel külasta spolitseinik tema kohta avalduse teinud naist ning soovis oma seksiprobleemidest rääkida. Politseinik oli öelnud naisele, et nende fotod ja andmed on samal internetikohtinguleheküljel.

«Meie arvamuse kohaselt ei sobi see isik politseinikuks. Tema juhtumeid uuritakse nüüd politseiametis,» sõnas Blekinge politsei esindaja Johnsson.

Johnssoni sõnul on see politseinik kahjustanud politsei mainet ning talle ei anta enam vastutust nõudvaid ülesandeid.

Kohaliku meedia andmetel on mehe kolleegid paljastustest šokeeritud.

«Tema tegevus heidab halba valgust Blekinge kõikidele meessoost politsenikele. Naised, kellega tuleb meil kokku puutuda, võivad mõelda, et kas see on ahistajast politseinik,» lisas Blekinge politsei juht Jonas Nimborn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles