Tullio Liblik: ka pistist ei ole antud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Tullio Liblik ja endine maa-ameti juht Kalev Kangur.
Ettevõtja Tullio Liblik ja endine maa-ameti juht Kalev Kangur. Foto: Peeter Langovits

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas täna maadevahetuse kriminaalasjas süüdistatavad altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises. Otsuse kohaselt pistist andnud ärimees Tullio Liblik kinnitab endiselt, et ei ole seda teinud.

Ärimees Tullio Liblikule mõistis kohus korduva pistise andmise eest kaks aastat, viis kuud ja 27 päeva vangistust kolme aasta pikkuse katseajaga.

«Kuulsin, et altkäemaksu ei ole antud ega võetud, jutt oli pigem pistisest. See näitab seda asja uues valguses,» kommenteeris Liblik. «Küll aga tegeleme otsusega tutvumisega, mis võtab aega. Need veiderdused, millest seal otsuses räägitakse, nendest arusaamine võtab lihtsal inimesel mõni päev aega,» lisas Liblik täpsustades, et ei oska seetõttu kommenteerida.

Samas kinnitas ta, et ei tunnista end süüdi ka pistise andmises.

Villu Reiljan, Kalev Kangur ja Ester Tuiksoo ei olnud täna õhtul kommentaarideks kättesaadavad.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas täna maadevahetuse kriminaalasjas süüdistatavad altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises, jättes ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata. Ainsana lõpetati kriminaalmenetlus menetluse mõistliku aja möödumise tõttu Einar Vettuse suhtes.

Riigikohus luges nõuetekohaselt tõendatuks, et Villu Reiljan, Kalev Kangur ja Ester Tuiksoo võtsid oma ametiseisundi kasutamise eest vara või nõustusid seda tulevikus vastu võtma. Neile andsid vara või lubasid seda anda Tullio Liblik ja Tarmo Pedjasaar, samuti Toomas Annus, kes tegutses aktsiaseltside Merko Ehitus (praegune Järvevana) ja E.L.L. Kinnisvara huvides.

Küll leidis riigikohus, et ametialased teod, mille eest Reiljanile, Kangurile ja Tuiksoole vara anti või lubati, ei olnud iseenesest seadusega keelatud ja seetõttu vastutavad süüdistatavad pistise võtmise või andmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles