Rõivas: julgeolekuolukorra parandamiseks tuleb suurendada NATO kohalolekut ELi välispiiril

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Austria president Heinz Fischer.
Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Austria president Heinz Fischer. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Stenbocki majas Austria presidendi Heinz Fischeriga. Kohtumisel räägiti julgeolekuolukorrast Euroopas ja kahe riigi majandussuhetest.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel ütles peaminister Taavi Rõivas kohtumisel, et Ukraina sündmused avaldavad mõju kogu Euroopa julgeolekule. «Ainus tee julgeolekuolukorra parandamiseks on suurendada energiaalast sõltumatust ning NATO kohalolekut Euroopa Liidu välispiiril,» rääkis Rõivas.

Majandussuhetest rääkides märkis peaminister Rõivas, et Eesti ja Austria kaubandussuhetes on palju veel kasutamata potentsiaali. Peaminister avaldas lootust, et presidendiga kaasas oleval Austria ettevõtetest koosneval äridelegatsioonil õnnestub leida siin huvitavaid ja vastastikku sobivaid ärikontakte.

Peaministri sõnul on Eesti astunud e-residendi digi-ID-ga olulise sammu ärikliima parandamiseks ka välisettevõtete jaoks. Peaminister selgitas, et Eesti e-residendiks võib saada iga välismaalane, sõltumata asukohariigist, kui ta soovib suhelda meie riigi asutuste või inimestega kiirelt, turvaliselt ja paberivabalt.

Rõivase sõnul annab e-teenustest tulenev ajaline võit ja paindlikkus Eestile olulise konkurentsieelise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles