Iisrael leidis kolme Läänekaldal kadunuks jäänud teismelise surnukehad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Iisraeli teismelist, kelle surnukehad juunis leiti.
Kolm Iisraeli teismelist, kelle surnukehad juunis leiti. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõdurid leidsid esmaspäeval kolme Läänekalda lõunaosas 12. juunil röövitud teismelise surnukehad, teatas sõjavägi.

«Eyal Ifrachi, Gilad Shaeri ja Naftali Frankeli otsingute käigus leidis Iisraeli sõjavägi Hebroni lähistel kolm surnukeha,» teatas sõjavägi suhtlusvõrgustikus Twitter avalduses.

Iisraeli raadio teatel leiti laibad Halhuli lähedal, mitte kaugel kohast, kus neid viimati nähti.

Asekaitseminister Danny Danon kinnitas teismeliste surnukehade leidmist ja ütles, et nende tapmises on süüdi «Hamasi terroristid». Danon kutsus korraldama suuremahulist operatsiooni äärmusrühmituse «hävitamiseks».

«Me ei peatu enne, kui Hamas on täielikult alistatud. Terroristide kodud tuleb maatasa teha ja nende relvapeidikud hävitada,» lisas ta. «Meie missioon jõuab lõpule alles siis, kui suudame heidutada kõiki terrorirühmitusi Iisraeli ründamast ning panna nad lõplikult mõistma, et iisraeli rahvas ei luba end ähvardada.»

Uudisteportaali Ynet teatel leidsid teismeliste surnukehad sõdurit ja tsiviilisikutest vabatahtlikud.

Meedia teatas varem, et peaminister Benjamin Netanyahu kutsus kokku julgeolekukabineti istungi, et arutada «dramaatilisi arenguid» kadunuks jäänud teismeliste juhtumis.

Iisrael on pärast teismeliste röövimist käivitatud julgeolekuoperatsiooni käigus tapnud neli ja kinni pidanud vähemalt 340 palestiinlast.

Vastuseks juudiriigi operatsioonile on sagenenud Gaza sektorist Iisraeli tulistatavate rakettide arv. Esmaspäeva hommikul tulistati enklaavist Iisraeli 14 raketti, mis tekitasid purustusi kahele majale ning vigastasid kahte iisraellast, kes viidi haiglasse, teatas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles