Pooled Kuperjanovi pataljoni suvised kutsealused alustasid ajateenistust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad.
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Sel suvel asub kaitseväes aega teenima 1700 kutsealust, kellest veerand läbib ajateenistuse Võrus Kuperjanovi pataljonis.

Esmaspäeval jõudsid väeosadesse esimesed suvekutse saanud noormehed ja neiud, et alustada 11-kuulist ajateenistust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ennelõunal jõudis Kuperjanovi pataljoni umbes pool kõigist suvistest kutsealustest, nemad jätavad elu vabaduses pisut pikemaks ajaks, et omandada lisaks sõdurioskustele kas mõni spetsialisti amet või juhi ametikoht.

Enam-vähem kõik, kes «Aktuaalse kaamera» mikrofoni ette jäid, olid enne väeossa jõudmist ka selgeks teinud, mis neid kaitseväes huvitab, vabatahtlik Erika Pärn eelistas saada parameedikuks või miinipilduriks, kuna mõlemad tunduvad huvitavad ja tegusad ametid, kutsealune Juhani Lumera soovis jalaväkke minna just füüsilise tegevuse pärast, et saaks seal rassida ning tööd teha.

Arstliku komisjoni järel, kui kutsealune kõlbulikuks osutub, astub ta üksuste ülemate ette, kes peavad tema edasise saatuse otsustama, tavaliselt ei võta see rohkem kui 30 sekundit - jalaväekompanii ülem kapten Raido Ossip selgitas, et kuna Kuperjanovis on siin jalaväelasi kõige rohkem, siis läheb enamik jalaväkke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles