Ka kolmas pikettinud loomakaitsja sai trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusnahaäri vastased loomakaitsjad Briti saatkonna ees alasti meelt avaldamas.
Karusnahaäri vastased loomakaitsjad Briti saatkonna ees alasti meelt avaldamas. Foto: Raigo Pajula

Põhja prefektuur karistas trahviga ka kolmandat juuli keskel Tallinnas Suurbritannia saatkonna ees pikettinud loomakaitsjat, kelle kaks kaaslast said karistusotsuse kätte juba kuu aega tagasi.

Kui piketil riided seljast heitnud kolmikust kaks Briti alamat olid nõus kiirmenetlusotsusega ja said trahvid kätte juba vahetult pärast meeleavaldust, siis nende eestlasest mõttekaaslane kiirmenetlusega ei nõustunud ja seetõttu tuli karistusotsus ka hiljem.

«Brittide väärteotrahv jäi alla 1000 krooni ning samas suurusjärgus karistas politsei ka eestlast,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide.

Ta lisas, et kõik kolm said karistada avaliku korra rikkumise eest.

Politsei hinnangul rikkusid alasti pikettijad avalikku korda ning ka Tallinna linna avaliku korra eeskirjaga avalikele koosolekutele kehtestatud nõudeid, mille järgi pole alasti meeleavaldamine lubatud. Karistusseadustik näeb avaliku korra rikkumise eest ette kuni 6300-kroonise trahvi või aresti.

Tallinnas Wismari tänaval asuva Suurbritannia saatkonna ees koorisid kaks noormeest ja üks neiu end 16. juuli keskpäeval aluspüksteni paljaks ning rullisid lahti loosungi, mis teatas, et nad on meelsamini alasti, kui kannavad karusnahka. Neiu varjas rindu käega.

Kõigil oli mõlemale tuharale maalitud Briti lipp ning nad kandsid Briti kuninganna kaardiväelaste karunahast mütside sarnaseid peakatteid. Meeleavaldajad kandsid loosungit, millel oli eesti, vene ja inglise keeles kiri «Loobu karusnahast».

Kell 12.07 saabus sündmuskohale politseibuss ning korrakaitsjad viisid poolpaljad pikettijad minema. Neile koostati politseiosakonnas väärteoprotokollid ja lubati seejärel taas vabaks.

End riidest lahti võtnud protestijatest kaks olid pärit Suurbritanniast ning kuuluvad rahvusvahelisse ühingusse Inimesed Loomade Eetilise Kohtlemise Eest (PETA).

Loomaõiguslased protesteerisid karunaha kasutamise vastu kuninganna kaardiväelaste mütside valmistamisel.

Meeleavalduse korraldasid liikumine Loomade Nimel ning rahvusvaheline loomakaitseorganisatsioon PETA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles