Ansip: Van Rompuy kohale on minust paremaid kandidaate

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Tairo Lutter

Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip sõnul pole tal puutumust kuluaarijuttudega selle kohta, nagu võiks temast saada järgmine Euroopa Ülemkogu eesistuja.

Financial Times kirjutas, et Euroopa Liidu hiljutise tippkohtumise kuluaarides oli juttu ka võimalikest kandidaatidest Euroopa Ülemkogu eesistuja ametipostile ning Herman Van Rompuy ühe võimaliku mantlipärijana räägiti ka Eesti endisest peaministrist Andrus Ansipist.

«Nojah, eks inimesed räägivad igasuguseid jutte, minul nendega puutumust ei ole,» ütles Ansip Postimehele.

«Ma arvan, et on olemas märksa paremaid kandidaate sellele kohale kui mina, seetõttu ma ei võta neid jutte tõsiselt,» sõnas ta.

FT teatel valitses tippkohtumise eel arusaam, et kuna Euroopa Komisjoni presidendi koht läheb Euroopa Rahvapartei esindajale (Jean-Claude Juncker), siis istub Herman Van Rompuy toolile keegi sotsidest. Nüüd aga on tuuled on pöördunud, mille taga nähakse Saksa kantsleri Angela Merkeli soovi mitte näha ülemkogu eesotsas vasakpoolsete vaadetega isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles