Euroopa inimõiguskohus toetas Prantsusmaa burkakeeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burka.
Burka. Foto: SCANPIX

Euroopa inimõiguskohtu tänase otsuse kohaselt ei riku Prantsusmaal avalikes kohtades mosleminaiste pealaest jalatallani katva riietuse kandmise keeld naiste õigusi.

Kohtu poole pöördus 24-aastane islamiusulisest Prantsusmaa elanik, kelle sõnul kannab ta keha katvat riietust vastavalt oma usule ja isiklikele veendumustele. Naise hinnangul on 2010. aastal Prantsusmaal vastu võetud seadus, mis keelab trahvi ähvardusel avalikes kohtades kogu keha katva burka ja silmad nähtavaks jätva niqab´i kandmise, diskrimineeriv ning see rikub tema usu-, väljendus- ja kogunemisvabadust.

Prantsusmaa kinnitab, et näokatmiskeelu eesmärk on muuhulgas avaliku turvalisuse tagamine, samuti ollakse seisukohal, et kogu nägu kattev riietus diskrimineerib naisi. Keeld on tekitanud aga pingeid Prantsusmaa hinnanguliselt nelja miljoni järgijaga moslemikogukonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles