Venemaa väljendas Kiievi otsuse üle kahetsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp Luganskis.
Vene lipp Luganskis. Foto: SCANPIX

Kiievi otsus taasalustada Ida-Ukrainas sõjalist operatsiooni on kahetsusväärne, teatas Venemaa välisministeerium

«Me oleme veendunud, et püüdlused toomaks olukord uuesti läbirääkimiste laua taha peaksid jätkuma,» seisis välisministeeriumi avalduses, mille kohaselt tuleks rahukõnelusi alustada nii pea kui võimalik.

Ukraina võimud teatasid täna, et riigi relvajõud jätkavad terrorismivastast operatsiooni separatistide vastu. Teade operatsiooni jätkata järgnes Ukraina presidendi Petro Porošenko otsusele mitte pikendada eile õhtul lõppenud kümnepäevast relvarahu.

Vene välisministeeriumi teatel võidi Kiievit otsuse langetamisel mõjutada väljaspoolt, täpsustamata, keda konkreetselt silmas peetakse. Küll aga süüdistas Moskva lääneriike selles, et viimased kasutavad Ukraina kriisi ettekäändena Venemaa karistamiseks.

Lisaks tehti välisministeeriumi avalduses ettepanek paigutada Ukraina-Vene piirile Ukraina piirivalvurid ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad.

«Kui terve mõistus pääseb võidule ja relvarahu pikendatakse, siis me oleme koos oma partneritega valmis alustama lepingute rakendamist,» lisati avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles