Naftareostus jõudis Texase rannikuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftareostus kandub edasi
Naftareostus kandub edasi Foto: SCANPIX

Mehhiko lahe naftalekke jälgi on näha juba Texase rannast, mis on esimeseks tõendiks selle kohta, et reostus on haaranud kõiki Mehhiko lahe äärseid osariike.

Rannavalve sõnul on võimalik, et nafta kandus edasi Texase rannikuni laevadega, mis vee puhastamisega tegelesid aga mitte looduslikul teel. Siiski kindlat kinnitust selle kohta pole võimalik saada, vahendab Telegraph.

Kuigi Texase rannikust leitud reostuse hulk on väike võrreldes teiste osariikidega, on siiski kohale kutsutud puhastajate rühmad ning BP lubas, et asjaga tegeldakse.

«Kõik Texase rannad, mis on reostusega kokku puutunud, puhastatakse kiiresti ning BP kannab kõik kulud,» ütles Texase maavolinik Jerry Patterson uudistes.

Analüütikud ennustasid naftaleket Texasesse juba reedel. «See oli vaid aja küsimus, millal nafta leiab oma tee Texaseni,» ütles merefüüsik Hans Graber Miami Ülikoolist.

Bolivari poolsaarelt leiti umbes viis gallonit (19 liitrit) ja Galvestoni saarelt 2 gallonit (7,5 liitrit) naftat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles