Toobali ja Laasi kohtuprotsessi tuleb paus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Lauri Laasi saabuvad kohtuistungile.
Priit Toobal ja Lauri Laasi saabuvad kohtuistungile. Foto: Erik Prozes

Kohus otsustas rahuldada Priit Toobali kaitsja taotluse lükata edasi kolmapäevale, neljapäevale ja reedele planeeritud istungid, et Priit Toobal saaks minna homme operatsioonile.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots kinnitas, et istung jätkub 28. juulil tunnistajate kuulamisega. Ka tänasel istungil kuulati üle tunnistajad.

Eile alanud istungil tunnistas Ivor Onksion end kohtuprotsessil esitatud süüdistuses osaliselt süüdi. Toobal ei tunnistanud end süüdi. Samuti vastas ta Keskerakonna esindajana, et MTÜ Keskerakond ei tunnista end süüdi. Ka Lauri Laasi end süüdi ei tunnistanud.

Riigiprokuratuur esitas aprilli alguses Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu on samas kriminaalasjas süüdistatav ka Onksion.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises. Süüdistuse järgi võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud. Lisaks on Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistatav juriidilise isikuna Keskerakond.

Riigiprokuratuur sai süüdistused esitada pärast seda, kui riigikogu võttis Toobalilt ja Laasilt märtsi lõpus saadikupuutumatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles