Liikluses hukkus viis inimest rohkem kui mullu samal ajal

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Peetris Kanali teel
Avarii Peetris Kanali teel Foto: Martin Ilustrumm

Poole aasta seisuga on liikluses hukkunud 33 inimest. Mullu sama aja jooksul kaotas liiklusõnnetuses elu 28 inimest.

Tänavu kuue kuu jooksul on politsei registreerinud kokku 612 liiklusõnnetust, kus inimesed on viga saanud. Seda on 11 võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

«Selle aasta kõige traagilisemad kuud liikluses, mis on tõstnud negatiivset trendi hukkunute osas, on olnud jaanuar ning aprill. Jaanuaris hukkus meie teedel 10 ning sai viga 86 liiklejat. Aprillis hukkus liiklusõnnetuse tagajärjel kaheksa ning sai viga 122 inimest,» rääkis politsei- ja piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaar.

Jaaniaeg oli rahulik

Tänavu ei ole möödunud ühtki kuud, kus liikluses keegi surma poleks saanud, aga jaanikuu liikluspilt oli eelmise aastaga võrreldes palju positiivsem.

«Kui möödunud aasta juunis hukkus liiklusõnnetuste tagajärjel 13 inimest, siis sel aastal oli see arv lausa 12 võrra väiksem,» märkis Kommusaar. Jaanipäeva nädalal ei juhtunud ühtegi traagiliste tagajärgedega õnnetust.

Politsei fikseeris sel poolaastal 65 joobes juhi osalusel juhtunud õnnetust, kus inimesed viga said. Hukkunuid oli neis kokku seitse ning vigastatuid 96.

Eelmise aasta esimese kuue kuu jooksul põhjustasid joobes juhid 70 rasket õnnetust, milles hukkus 11 ja sai viga 104 inimest.

Laupäeval võiks auto koju jätta

Suvisele ajale omaselt on alates aprillist mõnevõrra kasvanud kergliiklejatega juhtunud õnnetuste arv. Kui näiteks aprillis sai õnnetustes viga veel alla 10 mootorratturi, siis juuniks tõusis see arv 15ni.

Kommusaar palus eelseisvat laulu- ja tantsupidu arvesse võttes kõigil pealinlastel suurenenud liikluskoormusele tähelepanu pöörata.

«Alates eilsest saabusid linna tantsijad, tänasest sai peoliste hulk lisa koolilaste osas, mistõttu tuleks kõigil autojuhtidel olla eriti hoolas ülekäiguradade, koolide ning laulu- ja tantsupeo paikade juures. Arvestades lähinädala pealinna liikluspilti, võib julgesti sõita väiksema kiirusega, kui märk lubab,» ütles Kommusaar ja lisas, et laupäeval, kui peetakse laulupeo rongkäiku, on mõistlik auto koju jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles